Juhtkiri: Kaks kärbest, üks linn

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapäevad
Hansapäevad Foto: Elmo Riig

Täna algavad hansapäevad on üks Viljandi aasta tippsündmusi. Hansalaat, kultuuriprogramm ja spordivõistlused meelitavad kesklinna tuhandeid inimesi kogu maakonnast.

Hansapäevadega ühel ajal leiab Viljandis aset mitu eraalgatuslikku ettevõtmist, mis kenasti kavaga haakuvad. Näiteks pika traditsiooniga Mulgi messile lisandus eelmisel aastal «Tulemuusika» Ugala tiigi ääres ja tänavu on uudsena plaanis veemotovõistlus Viljandi järvel.

Selline üksteise täiendamine peaks linnale tervikuna kasuks tulema. Olgem realistid: Viljandi hansapäevad pakuvad palju huvi küll kohalikele, kuid väga vähesed sõidavad nende pärast kusagilt kaugemalt siia. Eriti kui arvestada, et samal nädalavahetusel leiavad Tallinnas aset vanalinnapäevad ja Rakveres linnapäevad.

Seevastu tuleetendus või veemotovõistlus toob linna hulga inimesi, kes muidu seda teekonda ette ei võtaks. Nad tahavad tabada kaht kärbest ühe hoobiga ja uudistavad ka teisi hansapäevade sündmusi. Ehk näevad nad, et Viljandi on elav ja huvitav linn muulgi ajal kui neljal folgipäeval, ning tulevad siia tagasi või räägivad kogetust sõpradele.

Ürituste kuhjamisega tuleks siiski ettevaatlik olla, et mõni väärt ettevõtmine tähelepanust, publikust või ruumist ilma ei jääks. Esiteks on inimeste raha ja aeg ju piiratud, teiseks aga ootavad nad meelelahutust ka järgmisel ja ülejärgmisel nädalal.

Teatud piirist alates pole suurest külastajate arvust linnale tervikuna enam ka eriti kasu, sest turistidele mõeldud asutused ei suuda kõiki teenindada. Ürituse korraldajate kohta see muidugi ei kehti — neile on potentsiaalsete klientide rohkus ainult meelt mööda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles