Suveakadeemia õpetab hääletööd, lavavõitlust ja tantsukunsti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Männiste kutsub suveks akadeemiasse.
Tiiu Männiste kutsub suveks akadeemiasse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ootab kõiki huvilisi suveakadeemiasse, kus on väljakujunenud kursuste kõrval mitu täiesti uut projekti.


Taas on kavas huvijuhtide suveakadeemia, mis oli Tartu ülikooli eelmise aasta populaarseim suvekoolitus. Samuti on plaanis maalimise suvekursus ja raamatukoguhoidjate täienduskoolitus, mis tuleb kuuendat korda.

«Meie tublid tegijad proovivad ja katsetavad ning on välja mõelnud uusi lahendusi,» rääkis kultuuriakadeemia täienduskoolituse talituse juhataja Tiiu Männiste.

Nii on huvilistel sel suvel esimest korda võimalik end täiendada tantsukunsti, inglise keele, lavavõitluse ja mängulise hääletöö kursustel.

Kaheksal täienduskursusel saab osaleda ligi pool tuhat inimest. Kuigi enamik kursusi leiab aset suve teisel poolel, on paljudele neist jäänud vaid üksikud kohad.

«Grupid on peaaegu täis,» sõnas Männiste. «Suvekursused on muutumas populaarseks ja Viljandi on koolitamise kohana üles leitud.»

Täitunud on maalimise suvekursuse rühm ja huvijuhtimisest huvitatute arv läheneb juba sajale. Kiireimad saavad registreeruda veel augustis antavale tantsu juurte ja latvade otsimise kursusele ning juuni lõpul esimest korda kavas olevale inglise keele täienduskoolitusele. Endast võivad märku anda ka need, kes soovivad õppida lavavõitlust.

Kultuuriakadeemia töötab teist aastat välja talveakadeemia programmi ja need, kes suveakadeemiast osa saama ei mahu, võivad korraldajate sõnul otsida kohta talvistel kursustel. Suve- ja talveakadeemia võimalustega võib lähemalt tutvuda aadressil www.kultuur.edu.ee/taienduskoolitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles