Helde anni eest tuleb ka heldelt tasuda

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merit Berzin usub, et kõik lapsed on andekad. Igaüks vaid omal moel. Oluline on anded üles leida ja neid arendada.
Merit Berzin usub, et kõik lapsed on andekad. Igaüks vaid omal moel. Oluline on anded üles leida ja neid arendada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandlased Merit ja Aivar Berzin toetavad enda loodud sihtasutuse Brittannia kaudu noori arendavaid ettevõtmisi. Miks nad seda teevad? Merit Berzin ütleb, et kui oled ise ühiskonnalt midagi saanud, tekivad kohustus ja soov midagi vastu anda.

«Haridus- ja sotsiaalvaldkond on just minu eriala – lõpetasin Tartu ülikooli sotsiaalpoliitika ja sotsiaaltöö alal. Laste ja suure majapidamise kõrvalt ma tööle minna ei saanud, tahtsin aga midagigi ära teha,» räägib ta.

16 aastat tagasi alustas Merit Berzin lihtsa heategevusega: hakkas vähekindlustatud peredest lastele jõulupidu korraldama. «Seda teen seniajani, nüüd juba koostöös Viljandi Zonta klubiga. Tundsin aga, et ühekordsed toetused jäävad nõrgaks ja tahaks teha midagi, millel oleks hädas olevatele inimestele suurem mõju. Siis asutasimegi abikaasaga organisatsiooni, mis hakkaks toetama haridus- ja sotsiaalvaldkonda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles