Uus külalistemaja teravdab konkurentsi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel

Suure-Jaani järve ja lauluväljaku lähedale kerkis külalistemaja, mille kohvikus hakatakse pakkuma kohapeal valminud küpsetisi.


Külalistemaja keldris on peale kondiitriruumide saun ja kaminasaal, põhikorrusel köök ja söögisaal ning teisel korrusel 16 ööbimiskohta.

Külalistemaja ehituse taga seisab osaühing Vimco Grupp, mille projektijuht Mehis Luuken on ühtlasi Vanaõue puhkekeskuse juht. Majas saab tööd kuus inimest: kokk, kondiiter, öövaht-koristaja, kaks teenindajat ja personali asendaja. Uksed tehakse lahti selle kuu keskel.

Mehis Luuken rääkis, et suures saalis hakatakse inimestele toitu pakkuma argipäeviti, aga ka sünnipäevade ja muude tähtpäevade puhul.

«Sinna mahub 80 inimest ja tantsuruumi jääb ülegi,» kirjeldas projektijuht. «Sama ruumi pakume seminarideks. Tean, millised seminariruumid peaksid olema, ja lähtun sellest.» Vajaduse korral saab ruumi tõstetavate vaheseintega mitmeks jagada.

Luukeni ütlemist mööda kavatsetakse hakata pakkuma saiakesi, kringleid ja kooke. «Palgatud pagar oli varem Kalda poes minu isa juures tööl. Üritame vana asja uuemas kuues pakkuda,» rääkis ta.

Järve teisel kaldal paikneva kohviku Arturi Juures juhataja Reiko Sülla nentis, et kahtlemata pingestab konkurendi tekkimine turuseisu ja muudab teda murelikuks. «Masuajal on turg ikka väga väike. Kohalik elanik peab väga täpselt raha lugema ning turiste satub siia juhuslikult,» rääkis ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles