Spordihoone hõivab maleparemik

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Külaots.
Kaido Külaots. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Reedest pühapäevani leiab Viljandi spordihoone suures saalis aset 44. Ilmar Raua mälestusturniir, millest võtavad osa nii Eesti kui Läti paremad maletajad.


Korraldajad kohalikust klubist Fellin loodavad ruuduliste laudade taga näha ligi 60 mängijat.

Võistluse peakohtuniku Gert Elmaste sõnul on siia teiste seas oodata kaht eestlasest suurmeistrit Kaido Külaotsa ja Meelis Kanepit ning sellele ihaldusväärsele tiitlile väga lähedale jõudnud Olev Seppa. Samuti on osalejate nimistus rahvusvahelised meistrid Tarvo Seeman ja Aleksander Volodin.

Eestlastele pakuvad konkurentsi lätlasest suurmeister Normunds Miezis ja rahvusvaheline meister Oleg Krivonosov. Naistest on valitseva Eesti meistrina osalejate nimekirjas viljandimaalane Tuuli Vahtra.

Korraldajate arvates on siinsetest mängijatest Meelis Kanepi kõrval võimeline kõrgesse konkurentsi sekkuma ka tema noorem vend Siim Kanep.

Nagu Elmaste nentis, on kõigile Viljandimaa maletajatele turniiril osalemine prii. Samuti pääsevad võistlusele tasuta pealtvaatajad.

«Publik võib julgelt laua äärde partiide käiku jälgima astuda,» rääkis Elmaste. «Muidugi on seda viisakas teha vaikselt, et see mängijaid võimalikult vähe häiriks.»

Turniir peetakse seitsmevoorulisena Šveitsi süsteemis. Homme on kavas kaks, laupäeval kolm ja pühapäeval kaks vooru. Kahes esimeses voorus on ajakontrolliks 25 minutit pluss kümme sekundit iga käigu kohta, järgmistes voorudes 45 minutit pluss 30 sekundit käigule.

Turniir algab homme kell 17. Laupäeval algavad mängud kell 11 ja pühapäeval kell 10.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles