Abipolitseinike hulk kipub kokku kuivama

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joobes juhtide leidmiseks korraldatavatesse puhumisaktsioonidesse kaasatakse enamasti ka vabatahtlikke abipolitseinikke.
Joobes juhtide leidmiseks korraldatavatesse puhumisaktsioonidesse kaasatakse enamasti ka vabatahtlikke abipolitseinikke. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei arvutuste kohaselt oleks Viljandimaal turvalisuse tagamiseks vaja pooltsada abipolitseinikku, kuid praegu on neid vaid 18. Nende ühine panus oli mullu aga muljetavaldav: 2000 tundi.

Abipolitseinike hulk on tavaliselt suurenenud siis, kui tuleb ette rahutusi. Kõige enam lisandus vabatahtlikke 2007. aasta pronksiöö järel – siis oli Viljandimaal 115 abipolitseinikku. «Nüüd on meie tee paljudega lahku läinud,» nentis Lõuna prefektuuri abipolitseinike koordinaator Rauno Arna.

Paljud neist, kes jäänud, on pikaajalised vabatahtlikud. Arna sõnul on mõned mehed ametis olnud juba abipolitseiniku seaduse vastuvõtmise ajast, 1994. aasta aprillist. On ka neid, kes on jõudnud selle töö juurde just pronksiöö järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles