Pingutus muutis rituaali veelgi võimsamaks

, Viljandi maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse pärjati Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia aasta sõbra tiitliga.
Viljandi maavanem Lembit Kruuse pärjati Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia aasta sõbra tiitliga. Foto: Elmo Riig / Sakala

PILTI, miDA VÕIS näha 25. märtsi õhtul Viljandi lauluväljakul, naljalt ei unusta: sajad ja sajad inimesed mitme tunni vältel trotsimas kõva tuult, mis järjekindlalt nende süüdatud küünlaid kustutab. Lüüriliselt väljendudes olidki küünlad selle päeva võtmes kui inimesed ja tuul kui küüditaja. Ainult väike osa küünlaist pidas vapralt vastu ja põles seni, kuni tahti jätkus.

See, mis teisipäeval aset leidis, oli minu arvates kinnitus, et me oleme tunduvalt kokkuhoidvamad, kui igapäevaelus välja paista laseme. Samuti lähevad meile korda nii minevikus Eestis toimunu kui tänased Ukraina sündmused.

Elaval tulel ja küünlal on mediteerimisel ja tunnetamisel eriline, riituslik roll. See omamoodi puhastustuli mõjub vabastavalt, annab rahu ja lisab nõnda enesekindlust. Kingime kõigepealt midagi iseendale ja selle kaudu ka teistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles