Vallad loodavad hulkuvate loomadega hakkama saada

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi loomade varjupaigas on palju koeri, kes on sinna toodud maakonna eri paikadest. Enamasti leiavad nad kiiresti tee koju.
Viljandi loomade varjupaigas on palju koeri, kes on sinna toodud maakonna eri paikadest. Enamasti leiavad nad kiiresti tee koju. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitmel Viljandi omavalitsusel on varjupaigaga sõlmimata hulkuvate koduloomade püüdmise leping, sest asjaosalised ei suuda kokku leppida, kellele tuleks hulkurist esimesena teada anda.

Varjupaikade mittetulundusühinguga ei ole lepingut viiel Viljandimaa vallal: Kõol, Kõpul, Karksil, Suure-Jaanil ja Viljandil.

«Seadus paneb selle kohustuse omavalitsusele,» lausus Varjupaikade juhataja Triinu Priks. «On tema enda asi, kas ta teeb vallamaja juurde koeraboksid ja kassitoad või võtab kellegi vallamajja palgale ja ehitab oma varjupaiga. Meie ei suru end peale, kuid oleme öelnud, et oleme neile kõige lihtsam variant.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles