Kevad saabub põrinaga

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motomess võib viimase tõuke anda sellele, kel tsikliostmise mõte ammu kuklas on tukselnud. Teised saavad end uusimate saavutustega kursis hoida või lihtsalt silmal puhata lasta.
Motomess võib viimase tõuke anda sellele, kel tsikliostmise mõte ammu kuklas on tukselnud. Teised saavad end uusimate saavutustega kursis hoida või lihtsalt silmal puhata lasta. Foto: Üllar Priks / Sakala

Nii maanteeameti registri andmed kui arvukad motokokkutulekud ja messid annavad märku, et vabaduse tunde ihalejaid sigineb iga aastaga jõudsalt juurde.

Maanteeameti registreerimistalituse peaspetsialisti Aime Parve sõnul oli veebruaris Eestis arvel 38 992 mopeedi ja mootorratast. Alles möödunud aasta algul oli neid registris 35 381. Viljandimaa garaažides peaks statistika põhjal kevadet ootama 2260 säärast liiklusvahendit.

Üsna suure osa, üleriigilises mõõtmes umbes kolmandiku kaherattalistest moodustavad rollerid. Tagasihoidliku kütusekuluga ning kasutaja madalamat vanusepiiri lubavad sõiduriistad on populaarsed nii kooliõpilaste kui linnas palju liikuvate tööinimeste seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles