Doonoritelgis käis rekordarv inimesi

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval kogunes Viljandi Vabaduse platsile püstitatud doonoritelki verd andma nii palju inimesi, et ootajatest moodustus pikk järjekord.
Teisipäeval kogunes Viljandi Vabaduse platsile püstitatud doonoritelki verd andma nii palju inimesi, et ootajatest moodustus pikk järjekord. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval ja teisipäeval ootasid Tartu verekeskuse töötajad Viljandis Vabaduse platsil kaitseväe telgis doonoreid.


Doonoritelkide projekti korraldab neljandat suve Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ning sellega on liitunud ka Tartu verekeskus, kes teenindas Viljandi vereloovutajaid telgis teist suve.

Projekti eestvedaja, Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuhi Ülo Lombi sõnul on ettevõtmise siht tutvustada doonorlust ning tuua doonoriks olemise võimalus koju kätte ka neile, kes ei ela Tallinnas, Tartus, Pärnus või Kohtla-Järvel, kus asuvad alalised vereloovutuskohad.

«Viljandis on palju tublisid doonoreid ja rahvast jagus mõlemale päevale,» rääkis Lomp. «Esimesel päeval said Tartu verekeskuse töötajad kõik kaasavõetud kotid verd täis.»

Esimesel päeval käis telgis 93 doonorit, kellelt verekeskus sai 83 veredoosi, ning eile käis kohal 103 inimest, kuid verd koguti 85 doosi.

«Mõnel juhul tuleb doonor siiski tagasi saata: kas on tema hemoglobiini näit madal või on muud terviseprobleemid,» selgitas Lomp.

Eriti hea meel oli projektijuhil esmaste doonorite üle. Esmaspäeval andis esimest korda verd 30 ja eile 41 inimest. «See näitab, et doonoritelkide eesmärk on täidetud: äratada tähelepanu ja saada juurde uusi doonoreid,» sõnas Lomp.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles