Konnad aidatakse lahkelt üle tee

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästmine käib niimoodi: varem üles pandud tõkke taha jäänud konnad korjatakse ämbrisse, kantakse teisele poole teed ning lastakse seal vabaks. Pilt pärineb 2012. aastast.
Päästmine käib niimoodi: varem üles pandud tõkke taha jäänud konnad korjatakse ämbrisse, kantakse teisele poole teed ning lastakse seal vabaks. Pilt pärineb 2012. aastast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kindad ja ämber käes, helkurvest seljas ning lambike otsmikul – sellises varustuses asuvad vabatahtlikud sooja saabudes maanteede ääres konni päästma.

Eestimaa looduse fondi talgute «Konnad teel(t)!» vabatahtlike koordinaator Mari Kartau lausus, et kui konnade rändeks sobiv ilm on käes, antakse sellest vabatahtlikele meililisti kaudu teada ning talgud lähevad lahti. «Talgute algust ei saa täpselt prognoosida ning kalendrisse kirja panna,» lausus ta.

Konnatalguteks on vaja sobilikku ilma

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles