Õhtupimedus toob korvpallurid saali

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turniiri «Öökoss vol 2» finaalis kohtusid meeskonnad Taavi/Koit ja Hansa Ilutulestikud.
Turniiri «Öökoss vol 2» finaalis kohtusid meeskonnad Taavi/Koit ja Hansa Ilutulestikud. Foto: Siim Teder

Viljandi spordihoone suures saalis mängitakse täna õhtupimeduses korvpalli, sest viiendat korda peetakse linnas Öökossu nime kandvat turniiri, kus mängitakse tänavakorvpalli reeglite järgi.

Kell 19 algavale turniirile oli end eile keskpäevaks kirja pannud kümme võistkonda ning peakorraldaja Mart Saar avaldas lootust, et vähemalt kolm-neli meeskonda liitub veel turniiri alguses. «Loodame, et tuleb pisut rohkem osalejaid kui sügisel,» sõnas ta. «Toona oli kohal üheksa meeskonda.»

Võistlus on seatud selliselt, et paremad selguvad kahes vanusegrupis ehk alla 18aastaste ning üle 18aastaste arvestuses. Korraga kolme korvi all mängitav turniir peaks lõppema kella 22 ajal.

Mart Saare sõnul on osalejaid tavaliselt lisaks Viljandile veel mitmelt poolt Eestist. «Tuldud on Pärnust, Tartust ja Tallinnast,» selgitas ta. «Sellist reeglit, et võistelda saaksid ainult Viljandi noored, meil ei ole.»

Korraldaja nentis aga, et huvi Öökossu turniiri vastu on vaikselt hääbuma hakanud. Ka võistluse facebooki lehel on näha, et paar päeva tagasi ähvardas turniiri sootuks ärajäämine, sest võistkonnad ei näidanud registreerimisel aktiivsust üles ning veel neli päeva tagasi oli vaid üks meeskond end kirja pannud.

«Eks meie, vanemad inimesed arvame, et noortele peaks koolivaheajal kindlasti midagi korraldama. Aga tegelikult minnakse koolivaheajal üsna palju siit ära ning polegi noori, kellele korraldada,» sõnas Saar, kes on igapäevaselt tegev just Viljandi noortetöö korraldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles