Kirgi kütnud salu jäi esialgu alles

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja oru nõlval kasvav ebatsuugasalu on hõredamaks lõigatud, aga künnivaresed ei lase end sellest esialgu häirida.
Valuoja oru nõlval kasvav ebatsuugasalu on hõredamaks lõigatud, aga künnivaresed ei lase end sellest esialgu häirida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui sügisel leidis Viljandi linnavalitsus, et Valuoja oru kehvas seisus ebatsuugasalu tuleks maha võtta, siis uus haljastusega tegelev komisjon otsustas, et maha saetakse ainult kuivanud tüved.

Linna haljastuse ja heakorra spetsialist Age Alas nentis eelmise aasta oktoobris, et eba­tsuugad on halvas seisukorras, sest need on omal ajal liiga tihedalt istutatud. Just läbipõimunud oksad olid tema sõnul põhjuseks, miks puid ükshaaval maha võtta ei saa. Linnajuhtide poole pöördunud inimesed ei soovinud aga puude langetamist, vaid tahtsid vabaneda nende otsas elavatest varestest.

Nagu praeguseks on selgunud, oli ebatsuugasalu siiski võimalik harvendada. Linnamajanduse spetsialisti Toomas Vilbergi andmeil võeti möödunud reedel maha 15 kuivanud puud ning üksiti lõigati võradest välja varesepesad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles