Memmed-taadid käisid Olustveres krahvil külas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo

Pühapäeval vastu õhtut kogunes Olustvere mõisa parki memme-taadi peole tantsima ja laulma ligi tuhat eakat inimest Viljandi-, Võru-, Põlva- ja Valgamaalt.


Eakate suvepeo korraldavad maakonnad järgemööda. Seekord oli järg jõudnud viljandimaalaste kätte. Nad võtsid nõuks kutsuda memmed-taadid Olustvere parki ja panid peole pealkirjaks «Krahvile külla». Esinejad võisid peo eel nautida pargi ilu ning vaadata üle leiva-, keraamika- ja muud töökojad.

Ilm oli ilus ja pidu peeti suure lustiga. Peo juhatasid Viljandimaa kapellid ja tantsijad sisse «Poloneesiga», mis sobis suurepäraselt krahv Ferseni ajastusse. Seejärel astusid üles kõik külaliskollektiivid: Võrumaa kava pealkiri oli «Tere teile!», Valgamaa «Siin me oleme» ja Põlvamaa oma «Mats alati on tubli mees». Krahvinna, krahvi ja tema toapoisi rolli täitsid Ugala näitlejad Vilma Luik ja Aarne Soro.

Järgmise eakate laulu- ja tantsupeo korraldavad valgamaalased.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles