Jõesuu kostitas külalisi lainete ja laadameluga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval leidis Rannu-Jõesuus aset korraga mitu sündmust: rahvarohke kala- ja käsitöölaada kõrval tähistati seal Jõesuu puhkeala lõplikku valmimist ning Võrtsjärve sihtasutuse kümnendat aastapäeva.

Esimese ümmarguse arvuni jõudnud Võrtsjärve sihtasutust olid õnnitlema tulnud külalised nii siit- kui sealtpoolt Võrtsjärve. Teiste hulgas ütlesid oma tervitussõnad Viljandi maavanem Lembit Kruuse, Tartu maavanem Esta Tamm ja Eesti põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Kõik nad tunnustasid oma kõnes Võrtsjärve ääres kümne aasta jooksul tehtut ning seda, et piirkond pälvis möödunud nädalal võistluse «Eesti avastamata aarded. Veeturism» võitja tiitli.
«Hea meel on tõdeda, et Võrtsjärv mitte ei lahuta selle ääres elavaid inimesi, vaid ühendab neid,» sõnas Viljandi maavanem Lembit Kruuse.
Jõesuu puhkeala on valmis
Võrtsjärve sihtasutuse juhataja Jaanika Kaljuvee kasutas sünnipäevapidu ühtlasi ka selleks, et kuulutada lõplikult avatuks Rannu-Jõesuu külastuskompleks.
«Nüüd on selles paigas kõik nii, nagu oleme planeerinud: siin on külastuskeskus, paadisild ja vaatetorn,» kõneles ta.
Kuigi kõik need rajatised said valmis juba mõnda aega tagasi, ei olnud külastuskeskuses seni näiteks sisustust. Maja sai möbleeritud paar nädalat tagasi ning nüüd on seal võimalik kasutada nii kööki kui seminariruumi. Teisele korrusele pannakse peatselt üles ka püsinäitus Võrtsjärve loodusväärtustest.
Tuulisest ilmast ja kõrgetest lainetest hoolimata oli puhkealale ehitatud kümnekohaline randumissild laupäeval agaralt kasutuses: kala- ja käsitöölaada ajal jäi sinna ankrusse mitu suuremat ja väiksemat alust.
Möödunud sügisel valminud 30 meetri pikkuse randumissilla rajamiseks kulus koos pinnasetöödega ligi 1,2 miljonit krooni, mille andis keskkonnainvesteeringute keskus.
Uue ehitise kõrval asub ka 2003. aastal tehtud väike paadisild.
Puhkeala kompleksi kuulub veel 2008. aastal valminud vaatetorn, kuhu praegu on Võrtsjärve kõrge veetaseme tõttu raske pääseda.
Jätkus nii müüjaid kui ostjaid
Jaanika Kaljuvee sõnul ei ole Võrtsjärve sihtasutusel lähemal ajal plaanis rohkem ehitisi rajada, pigem pööratakse tähelepanu olemasolevate hooldamisele. «Näiteks seesama uus paadisild sai nähtavasti talvel viga ning ehitaja käis seda juba parandamas,» selgitas ta. «Palju ressursse nõuavad ka puhkeala niitmine, elekter ja prügivedu.»
Sihtasutuse juhataja avaldas aga heameelt selle üle, et inimesed on selle paiga omaks võtnud. Laupäeval Jõesuus aset leidnud kala- ja käsitöölaat läks tema hinnangul väga hästi: kohal oli umbes 70 müüjat, kelle toodangut oli uurima tulnud hulk uudistajaid.
«Käsitöölised pakkusid väga mitmekesist kaupa ning kala jätkus samuti,» kirjeldas Kaljuvee. «Täname kõiki laadalisi ja müüjaid selle kordaläinud ürituse eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles