Lõvide read muutusid mitmekesisemaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lionsite kuberner Kalle Elster paneb ametiketi kaela klubi Viljandi Fellin presidendile Esta Vahtrale.
Eesti lionsite kuberner Kalle Elster paneb ametiketi kaela klubi Viljandi Fellin presidendile Esta Vahtrale. Foto: Madis Luik

Tänavu kevadel asutatud LC Viljandi Fellin võeti möödunud nädalavahetusel vastu rahvusvahelisse Lions-klubide perre.


Fellin, mis on ülemaailmse organisatsiooni teine klubi Viljandis, liidab 24 naist ja meest vanuses 26—46 eluaastat. Ühenduse eesmärk on edendada Lions-liikumise vaimus kodukoha elu ning aidata neid, kes tuge vajavad.

LC Fellin sai ellu kutsutud Viljandi Lions-klubi Ellipsi liikmete Eneken Triisa ja Le Hussari eestvõtmisel.

2001. aastal loodud Ellipsis on pidevalt tegutsenud pisut alla kolmekümne liikme.

«See on hästi toimiva klubi jaoks just paras arv,» sõnas Eneken Triisa. Tema sõnul leidub Viljandis aga veelgi inimesi, kes liikumise põhimõtteid jagavad.
«Aeg-ajalt on meilt ikka uuritud, kuidas saaks seda kõige paremini teha,» jätkas Triisa. «Nii tekkiski mõte luua linna veel teinegi klubi.»

Erinevalt naisklubist LC Ellips kutsutakse LC Viljandi Fellinisse ka mehi. Praegu on neid liikmete hulgas neli. Uue klubi isikupärane nišš on kujundamisel, sest hiljuti kokku saanud inimesed õpivad alles üksteist tundma. Et organisatsiooni piirkondlik projekt on lastekodulaste abistamine, hakkab ka uus ühendus kindlasti selles valdkonnas tegutsema.

LC Viljandi Fellini presidendiks sai klubi asutajaliige Esta Vahtra, kes töötab Viljandi haiglas vanemämmaemandana. Tema sõnul ei kavatse klubi esimesel tegutsemisaastal hoogsalt laienema hakata, vaid paneb põhirõhu tegevussuundade kindlaksmääramisele.

«Meil on inimesi väga erinevatelt elualadelt ning see avab meile palju võimalusi,» rääkis ta.

Viljandimaal on Lions-klubi Kolga-Jaanis ja Suure-Jaanis, tegutseb ka noori ühendav klubi Leo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles