Mehed kogesid kodus ebaõnne

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval Karksi vallas peetud Eesti külgkorviga mootorrataste krossimeistrivõistluste avaetapi võitsid Gert Gordejev ja Marek Miil ning kohalikud mehed Kert Varik ja Erkki Kõiv pidid mõlemad võistlussõidud liidripositsioonilt katkestama.


«Võistlus läks untsu,» tõdes Kert Varik.

Võidumõtetega rajale läinud Karksi valla motosportlaste hädad algasid juba avasõidu esimesel ringil.

«Sõitsime korviratta auku, tsikkel lendas ümber ja mina jäin selle alla,» meenutas Kert Varik juhtunut.

Erkki Kõiv pääses tema sõnul väiksemate põrutustega, temal on aga valutavaid kohti rohkem kui üks.

«Rõntgen näitas, et luud on terved,» lausus Varik. «Tohtri sõnul läheb tavainimesel sellisest laksust kosumiseks umbes kolm nädalat ja krossisõitjal nädal.»

Nagu nentis «Karksi Cupi» korraldaja ja peakohtunik Tõnu Purtsak, oli Kert Variku ja Erkki Kõivu ebaõnnestumine kohalikule publikule ebameeldiv üllatus ning jättis muidu kenasti sujunud päevale juurde nukra meki.

«Kahju. Mehed võitsid mõlemad võistlusstardid, nende mehaanikud tegid kahe sõidu vahepeal tsikli töölesaamiseks suurepärast tööd... Aga pole midagi parata — see on sport,» rääkis ta.

Pärast kukkumist esimeses võistlussõidus üritasid Varik ja Kõiv valust hoolimata tiitlivõistluste punkte korjata, ent ratta juhtrauda hoidvat Varikut piinav valu sundis neid pärast teise sõidu neljandat ringi liidrikohalt raja äärde pöörama.

«Ei jõudnud enam kannatada,» tunnistas Varik. «Tuleval nädalal suudan ehk Laitses taas rajal olla.»

Kahe sõidu kokkuvõttes pälvisid võidukarika esimese sõidu teise ja teise võitjana lõpetanud Gert Gordejev ja Marek Miil. Teise koha teenisid Üllar Karing ja Juhan Paabstel ning kolmandad olid soomlased Topi ja Teemu Tala.

Motokrossi kuninglikus MX1 klassis pärjati Ainja rajal võitjaks Indrek Mägi Toomas Triisa ja Lauri Lehtla ees. Viljandimaa parimana oli Jaanus Koval selles arvestuses neljas.

Klassis MX1 oli 46 osalejat. Kahe võrra vähem oli neid klassis MX2, kus kokkuvõttes tuli võitjaks Priit Rätsep Indrek Mägi ja Kristjan Rätsepa ees. Edukaima Viljandimaa sõitjana oli Elary Talu selles arvestuses kahe sõidu kokkuvõttes kuues.

Klassis alla 85 cm³ oli Ainja rajal kiireim lätlane Karlis Sabulis. Viljandimaa poistest teenis Karl Hubel üheksanda ja Brait Auspere 13. koha. Klassis Quadracer oli võidukas Andro Halliko.

Tõnu Purtsaku ütlemist mööda kulges võistlus suuremate tõrgeteta ja korraldajatele valmistas ehk kõige enam muret tolm.

«Arvan, et saime päris kenasti hakkama, seda suuresti tänu meie enda valla ettevõtjate abile. Müts maha meeste ees, kes raskel ajal ei pea paljuks krossivõistlusele tuge pakkuda,» kõneles ta.

Laupäev andis tema sõnul kinnitust, et suurte motospordi- ja rahvatantsutraditsioonidega Karksi valda mahuvad ühele päevale mõlemad üritused. «Publikut jagus nii krossivõistlusele kui õhtul Karksi ordulossi varemetes peetud Mulgi peole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles