Vägistamiselt tabatu oli taas kohtu ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi kohtumajas polnud Sulev Treimanni ja Kaido Vesmese kohtuasi tänavu veebruaris paraku ainus, mis puudutas lapse seksuaalset ärakasutamist. Nimelt kuulutati 13. veebruaril järjekordne kohtuotsus välja 55-aastasele Veljo Linnule, kes oli kaks aastat tagasi mais tabatud väikse poisi vägistamise katselt.

2012. aasta mais pääses koolieelikust poiss Männimäel terviseraja kõrval vägistaja haardest tänu kahele möödasõitvale ratturile, kes heina seest mingit häält kuulsid ja asja uurima läksid. Purupurjus Veljo Lind oli väikse poisi vastu maad surunud ja endal juba püksidki maha ajanud, kui kaks meest ta lapsest eemale rebisid.

Veljo Linnu kohtuasi on pendeldanud kohtuastmete vahel. Algul mõisteti ta süüdi alaealise vägistamise katses ja määrati karistuseks seitse aastat vangistust. Selle otsuse Linnu kaitsja vaidlustas ning mullu veebruaris mõisteti mees süüdi paragrahvi alusel, mis käsitleb alaealise suhtes sugulise kire vägivaldset rahuldamist isiku poolt, kes on varem sama kuriteo toime pannud. Karistuseks määrati taas seitse aastat vanglat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles