Lapsevanemad lubavad valla kohtusse anda

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani vallavolikogu istungil vastu võetud otsuse kohaselt moodustatakse Suure-Jaani gümnaasiumi põhikooliosast ning Kildu, Sürgavere ja Tääksi põhikoolist uus põhikool. Uuele koolile nime andmiseks kuulutatakse välja avalik konkurss.
Suure-Jaani vallavolikogu istungil vastu võetud otsuse kohaselt moodustatakse Suure-Jaani gümnaasiumi põhikooliosast ning Kildu, Sürgavere ja Tääksi põhikoolist uus põhikool. Uuele koolile nime andmiseks kuulutatakse välja avalik konkurss. Foto: Elmo Riig (Sakala) / montaaž

Tääksi, Sürgavere ja Kildu koolide lapsevanemad, kes pole rahul Suure-Jaani valla koolireformi kavaga, otsustasid oma õiguste kaitseks kohtusse pöörduda.

Suure-Jaani vallavolikogu 27. veebruaril vastu võetud otsuse kohaselt moodustatakse 1. augustiks Kildu, Sürgavere ja Tääksi põhikoolist ning Suure-Jaani gümnaasiumi põhikooliosast uus põhikool. Kolmest väikesest koolist saavad Suure-Jaani valla ühtse põhikooli kuueklassilised õppekohad.

Sürgavere lasteaed-põhikooli hoolekogu liikme Vahur Vingisaare sõnul on viimasel kahel nädalal Tääksi, Sürgavere ja Kildu koolides toimunud lastevanemate koosolekud, kus on arutatud tekkinud olukorda. Pärast nõupidamisi on kõigil koosolekutel suure häälteenamusega otsustatud kasutada kohtu abi oma õiguste kaitsel ja ühtlasi esitada esialgne õiguskaitse taotlus, et peatada otsusest tulenevad protsessid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles