Kõige nobedamad oskajad tulid Holstrest

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mutrite ja poltide kallal pusivad Holstre kooli õpilased Gerthrud Grents, Kristin Vaarend ja Erik Becker. Nemad osutusid maakonna üheksandate klasside lahingus parimateks.
Mutrite ja poltide kallal pusivad Holstre kooli õpilased Gerthrud Grents, Kristin Vaarend ja Erik Becker. Nemad osutusid maakonna üheksandate klasside lahingus parimateks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile pandi maakonna üheksanda klassi õpilased proovile Viljandi avatud noortetoas. Hämaras ruumis tuli neil näiteks lõhna järgi vürtse tuvastada ja seada kokku puuviljavaagen, millelt sobiks peenel üritusel suupisteid pakkuda.

Nuusutamiseks pole palju valgust vaja, kuid finaalis nõudis hämaras ülesannete täitmine kolme kooli õpilastelt kurja vaeva. Iga kolmeliikmelise võistkonna tarvis oli kaetud kolm lauda: ühe taga tuli panna kokku mutreid ja polte, teise juures valmis seada puuviljavaagen ning lõpetuseks aku­trelliga kruvisid puutüki sisse vuristada.

Et natukenegi valgem oleks, võeti appi mobiiltelefonides olevad taskulambid, millega ka pealtvaatajad võistlejaid toetama asusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles