Mulgid kääritavad Eesti suurimale joogitootjale kindlustunnet

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop
Tarmo Noop Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti suurima joogitootja A. Le Coqi juht Tarmo Noop hindab väga õigeks kahe aasta taguse otsuse osta ligi pooled Karksi õlle- ja veinitehase Karme aktsiad.

Märtsis möödub kaks aastat sellest, kui A. Le Coq ostis 49 protsenti aktsiaseltsist Karme. Tarmo Noop, kuivõrd on toonane investeering end õigustanud?

Selle ostuga pidasime silmas ennekõike Karme veinitootmist. Olime kahe aasta eest olukorras, kus meil ei jätkunud veini, millest siidrit teha. Pidime toorainet kokku ostma paljudelt tootjatelt ning seetõttu oli keeruline hoida lõpptoodete ühtlast kvaliteeti. Karmesse vähemusosalust soetades ostsime niisiis ennekõike kindlustunde, et meil on alati vajalik kogus kindla kvaliteediga veini. Praegu on kõik A. Le Coqist, aga ka meie Läti sõsarettevõttest Cesu Alus tulevad siidrid tehtud just Karksi veinist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles