Haigla kuulutas välja karantiini

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla peahoone
Viljandi haigla peahoone Foto: Elmo Riig / Sakala

Viirusnakkuste ulatusliku leviku tõttu palub Viljandi haigla, et ravil viibivaid patsiente alates tänasest, 12. märtsist vaatama ei mindaks.

Kui Eestis vähenes eelmisel nädalal ülemiste hingamisteede haigustesse nakatumine 14 protsenti, siis Viljandimaal liikus see näitaja vastupidises suunas ja haigestunuid oli kümme protsenti rohkem kui nädal varem.

Haigla selgitusel on külastuspiirang seatud selleks, et haiglas ravil viibivaid patsiente viirusnakkuste eest kaitsta.

Märtsi algusest on Viljandi haiglas A-gripp diagnoositud kaheksal inimesel, kellest viis on endiselt haiglaravil, ja B-gripp ühel inimesel. Gripiviiruste puhul on suur tüsistuste oht kopsupõletikuna ning haigus võib tüsistuda ka lisanduva bakternakkusega, mistõttu on muude haiguste tõttu ravil viibivaid patsiente kaitsta eriti tähtis.

Informatsiooni patsiendi seisundi kohta on võimalik küsida raviarstilt. Vajadusel saab jätta paki (patsiendi ja osakonna nimega) peahoone infolauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles