Kärstna arsti lugu saab homme näha Soome televisioonis

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: YLE

Soome teleajakirjanik Hannele Valkeeniemi tegi Soomes töötavatest Eesti arstidest telesaate, mille üks keskseid tegelasi on endine Kärstna ja Suislepa perearst Maire Lattik.

«Arst läks Soome» jõuab eetrisse neljapäeval kell 20 Soome TV2 saatesarjas «Silminnäkijä». Teemat jätkab kell 20.30 TV1-s riigi peauudistesaade, kus reportaaži kommenteerib haridusminister Krista Kiuru. Tartu ülikoolis asub põhimõtteliselt Soome kuues arstiteaduskond. Kas Soome riik peaks kandma oma osaluse ka TÜ eelarvesse? Minister vastab.

Pärast esitust saab saade nähtavaks veebis. Hannele Valkeeniemi andmetel on samateemaline lõik ETV saates «Pealtnägija» juba kolmapäeval, samuti käsitletakse seda neljapäevases «Aktuaalses kaameras».

Maire Lattik kolis Soome perearstina tööle 2011. aasta algul. Tollal ütles ta Sakalale, et tema nimistusse on Kärstnas ja Suislepas jäänud kõigest 1050 inimest ja seda on majanduslikuks toimetulekuks liiga vähe. Nüüd töötab ta Helsingist 450 kilomeetrit põhja pool Nivala tervisekeskuses. Tänu mainitud Sakala artiklile Valkeeniemi Lattikuni jõudiski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles