Repliik: Tervislikel põhjustel

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui peres on mõni erakordne sündmus, kui tervis veab alt või tuleb ette muid mõjuvaid asjaolusid, ei saa inimene oma igapäevakohustusi täita, näiteks kooli või tööle minna. Ja eks see siis üks tüli ole, nii ülemustele kui kolleegidele, kes peavad teda asendama. On aga kohti, kuhu võiks ikka minna vabal ajal, et töörütmi mitte häirida.


Korduvalt on arutatud, kas niisugune paik peaks olema ka verekeskus. Praegu on seaduses kirjas, et tööandja on kohustatud lubama doonoril selle käigu tööajast ette võtta — üldjuhul on ju verekeskused avatud argipäeviti ja tööajal.

Kohaleminek, järjekorras ootamine ja protseduur ise näpistavad päevast päris suure tüki ning tööandjat see tõenäoliselt ei rõõmusta. Teisalt: inimene, kes on võetud vastu doonoriks, on täie tervise juures ning teda aeg-ajalt (naisi kolme ja mehi kahe kuu tagant) paariks tunniks ära lubada ei tohiks olla ületamatu raskus. Haiguslehele niisugune inimene ju suure tõenäosusega ei jää.

Tagasi üles