Ainja rajal lähevad jagamisele karikad

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme kogutakse Karksi vallas Ainja rajal Eesti motokrossi meistri- ja karikavõistluste punkte.
Homme kogutakse Karksi vallas Ainja rajal Eesti motokrossi meistri- ja karikavõistluste punkte. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme leiab Viljandimaal Ainja rajal aset motokross «Karksi Cup 2010», millel jagatakse eri võistlusklassides Eesti karikavõistluste ja Eesti meistrivõistluste punkte.


Karksi tehnikaspordiklubi korraldusel peetaval võistlusel tulevad rajale viie võistlusklassi rattad. Nendest külgkorviga ratastele on see mõõduvõtt Eesti meistrivõistluste esimene etapp ning klassides MX1, alla 85 cm³ ja Quadracer jagatakse Eesti karikavõistluste punkte. Lisaks on stardis MX2 klassi tsiklid.

Võistluse peakohtuniku Tõnu Purtsaku sõnul on korraldusmeeskond sportlaste ja külaliste vastuvõtuks valmis.

«Mullusega võrreldes suuri muudatusi tehtud pole, aga siit-sealt oleme rada veidi kohendanud,» kõneles ta. «Mõni trampliin on sõitjatele mugavamaks tehtud, eeskätt korvimeeste huve silmas pidades.»

Viies võistlusklassis kokku on rajale oodata sadakonda sõitjat. Nende seas pakuvad Eesti tugevamatele konkurentsi Läti, Venemaa ja Soome motosportlased.

Kodupubliku ees asuvad meistritiitlit jahtima Karksi valla mehed Kert Varik ja Erkki Kõiv.

«Muidugi tahame me Ainjas võita,» lausus Kert Varik.

Kerget võitu aga kohalikel loota pole, sest registreerunute nimistus on nii tugevaid koduseid rivaale kui tituleeritud lätlasi ja soomlasi.

Kert Variku ütlemist mööda võib Ainjas suure tõenäosusega taas sõitmas näha ka paljukordset külgkorviga mootorrataste maailmameistrit, lätlast Krister Sergist, keda, tõsi küll, eelregistreerunute hulgas pole.

«Viimati kohtusin temaga Lätis Kegumsis ja siis kuulus Karksi kross igal juhul tema võistlusplaanidesse,» rääkis Varik.

Põnevat võidukihutamist on oodata ka soolotsiklite eri klassides. Kõigis neis on tugevas konkurentsis kaasa tegemas ka Viljandimaa sportlasi — nii Karksi Racing Teami kui Viljandi vee- ja motoklubi liikmeskonnast.

Võistluspäev Ainja rajal algab kvalifikatsioonisõitudega kell 8.50. Esimene võistlusstart antakse kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles