Linnajuhid tutvusid rannaliivasõeluriga

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Kalle Jents (vasakul) sõelurit takseerimas, paremal 
Viljandi Stokkeri juhataja Viljar Türner.
Viljandi linnapea Kalle Jents (vasakul) sõelurit takseerimas, paremal Viljandi Stokkeri juhataja Viljar Türner. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linn kaalub ranna puhastamiseks muretseda liivasõeluri, kuid pärast eilset tutvust selle masinaga otsust veel ei langetatud.


Masin ei suutnud vihmast läbi imbunud liiva korralikult sõeluda ja raputas sellest suure hulga koos prahiga kogumiskasti.

Sõelurit linnajuhtidele tutvustanud kaupluse Viljandi Stokker juhataja Viljar Türner ütles, et kõnealune mudel täidab oma ülesande kuival liival, kuid on ka kallimaid sõelureid, mis tulevad toime märja liivaga ja eemaldavad näiteks rannaveest adrugi.

Tutvumiseks toodud masin haarab liiva seitsme sentimeetri sügavuselt ja 125 sentimeetri laiuselt. Sõeluril on oma töö tegemiseks mootor, kuid edasi viib seda väike traktor.

Viljar Türner nentis, et sõela vahede suurust arvestades peaks masin liivast kätte saama poolesentimeetrise läbimõõduga ja suuremaid võõrkehi, näiteks suitsukonisid, pudelikorke ja suurema osa klaasikilde.

Stokker pakkus Itaalia päritolu sõelurit linnale soodushinna ehk 144 000 krooniga.

Viljandi linnapea Kalle Jents ütles, et varem on linn rannaliiva puhastamist tellinud, kuid nüüd on tekkinud mõte üks säärane masin ära osta.

«Praegu me siiski midagi kindlalt otsustanud ei ole,» lausus ta. Sõelurit tahetakse proovida ka kuiva liivaga ja kaalutakse teisi variante. «Ja raha tuleb ka lugeda,» lisas meer.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles