Sakala fotograaf tegi Viljandimaa parima pildi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmo Riigile fotovõistlusel võidu toonud töö. Astroloog Igor Mang künnab Olustveres künnivõistluse reklaamüritusel hobusega põldu.
Elmo Riigile fotovõistlusel võidu toonud töö. Astroloog Igor Mang künnab Olustveres künnivõistluse reklaamüritusel hobusega põldu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vabariigi aastapäeva eel lõppes Eesti Rahva Muuseumi väljakuulutatud kodumaa fotode kogumise võistlus ning parimaks Viljandimaa fotoks valis žürii Sakala fotograafi Elmo Riigi pildi «Hobumees».
 

Pilt on tehtud mullu septembris Olustvere õppetalus korraldatud künnivõistlusel, kus võttis mõõtu hulk Eesti tuntuid inimesi, ning jäädvustatud on astroloog Igor Mang.

Mullu 23. veebruaril välja kuulutatud võistlusele oodati Eestimaal 2013. aastal tehtud fotosid elust meie ümber: kohtadest, inimestest, sündmustest, nii igapäevastest kui pidustest tegevustest. See tõi tubli täiendust Eesti Rahva Muuseumi fotokogule piltidega, mis kajastavad elu Eestis tänapäeval.

Võistlusele saadeti 2170 fotot 360 autorilt ning mitmesugustel teemadel: pereelust, traditsioonilistest ja tänapäevastest töövõtetest, kultuuriüritustest, kontsertidest ja muudest üldrahvalikest kogunemistest. Pildistati muinsusobjekte, kultuuriväärtusi ning vanu ja alles loodavaid rajatisi.

Võistlustöid hindas žürii, millesse kuulusid Tartu Postimehe vanemtoimetaja Vahur Kalmre, produtsent Kiur Aarma, fotograaf Annika Haas, Eesti Rahva Muuseumi peavarahoidja Riina Reinvelt ja Eesti Rahva Muuseumi fotograaf Anu Ansu.

Pühapäeval tunnustas fotovõistluse patroon president Toomas Hendrik Ilves Pärnus Endla teatrimaja teatrigaleriis võistluse parimaid autoreid ning samas avati pidulikult nende tööde näitus.

Võidutöid saab vaadata siit.

Kõik võistlusele laekunud pildid on siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles