Kaubamaja tahab vanad bussipargi hooned lammutada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kaubamajale kuuluvast kinnistust on Uku tänavale näha vaid kunagise bussipargi väravahoone. Koos ülejäänud viie majaga läheb ka see hoone lammutamisele.
Tallinna Kaubamajale kuuluvast kinnistust on Uku tänavale näha vaid kunagise bussipargi väravahoone. Koos ülejäänud viie majaga läheb ka see hoone lammutamisele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis otse Uku keskuse vastas asuvad kunagise bussipargi hooned lõhutakse tõenäoliselt üsna pea maha, sest linnavalitsus väljastas teisipäeval nende omanikule lammutusprojekti tingimused.

Viljandi linnavalitsuse juhtiv­arhitekt Leelo Saar selgitas, et lammutamiseks on projekti vaja, sest mahakistavad hooned piirnevad naaberkruntidega ning kinnistu ise asub vanalinna muinsuskaitsetsoonis. Lisaks tahab linnavalitsus koostatava projekti abil mõista, kuidas kogu ala pärast lammutustööde lõppu korrastatakse.

Nõukogude ajal Viljandi bussipargiks rajatud ala müüdi ligi kümme aastat tagasi ühele Euroopa suurimale odavkaupluseketile Lidl. Kontsern kavatses Eestis avada kümneid kauplusi ning Viljandis korraldati poe ehitamiseks isegi arhitektuurivõistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles