Ainulaadne folgiorkester esitleb aidas debüütalbumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliselt on Estonian Folk Orchestral laval kuni kolmkümmend viis inimestja kõigile neile on tore proovikivi teha pärimusmuusikat nii suure koosseisuga.
Tavaliselt on Estonian Folk Orchestral laval kuni kolmkümmend viis inimestja kõigile neile on tore proovikivi teha pärimusmuusikat nii suure koosseisuga. Foto: Irina Mägi / Meie Maa

Täna õhtul tutvustab Viljandi pärimusmuusika aidas oma esimest albumit «Imemaa–Wonderland» Estonian Folk Orchestra ja õhtu külalisesineja on Ruslan Trochynskyi.

Plaadi materjal on salvestatud eelmise aasta veebruaris Rootsis Stockholmis legendaarses ABBA kodustuudios Atlantis Grammofon. Muusika, mida plaadilt kuulda saab, on eesti pärimusmuusika juurtega ning spetsiaalselt sellele koosseisule kirjutatud ja seatud. Osa lugusid on klassikalise ja džässmuusikaga sarnaselt orkestripartituuris kirjas, osa on oma vormi leidnud proovides vabalt musitseerides, mõnest loost valmis lõplik variant alles stuudios ning laval muudavad need nii sisu kui vormi.

Esmaspäeval Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud pidulikul kontserdil kultuuriprogrammi selgrooks olnud Estonian Folk Orchestra oli esialgu mõeldud ühekordse projektina, mis ühendaks muusika- ja teatriakadeemia ning kultuuriakadeemia pärimusmuusika eriala tudengeid. Projekti idee autor on Tuulikki Bartosik ning orkester tegutsebki 2011. aasta sügisest tema juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles