Talvejooksu võitis Heinar Vaine

, talvejooksu korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvejooksu võitis Heinar Vaine (paremal) Staierist, kes edestas Kaupo Sasmini  klubist Sparta.
Talvejooksu võitis Heinar Vaine (paremal) Staierist, kes edestas Kaupo Sasmini klubist Sparta. Foto: Madis Luik

Staieri talvejooks ja Viljandi valla seeriajooksude avaetapi võitis meestest Heinar Vaine, kiireim naine oli põhidistantsil Sille Puhu.

Traditsiooniliselt vabariigi aastapäeval peetava Päri–Heimtali–Päri jooksuvõistluse 10,3-kilomeetrisel ringil valmistas osalejatele toreda elamuse seitsme soojakraadiga kevadilm. Esimest korda oli 22-aastase traditsiooniga talvejooksul kavas ka 5-kilomeetrine lastejooks ja sama maa tuli läbida kepikõndijatelgi.

Põhidistnatsile startis 49 jooksjat, kellest kaheksa olid naised. Kohe esimestel kilomeetritel eraldusid konkurentidest Heinar Vaine Staierist ja Kaupo Sasmin klubist Sparta. Edumaad järjest suurendades nad sellises järjekorras ka finišeerisid, saades kirja vastavalt 34.58 ja 35.10. Talvejooksude kõigi aegade edetabelis on need viies ja kuues tulemus. Rajarekord 34.14 on pärit mullusest jooksust ning selle püstitas Keio Kits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles