Olustvere õpetaja hoolitseb presidendi külaliste toidulaua eest

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere kooli õpetaja Elli Vendla tööhoos
Olustvere kooli õpetaja Elli Vendla tööhoos Foto: Elmo Riig / Sakala

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli toiduvalmistamise õpetaja Elli Vendla on üks nendest, kes annab tänavu oma panuse presidendi külaliste toidulaua valmimisse.

25 aastat Olustveres õpetanud Vendla on viimased aastad olnud ka Violia Team OÜ kondiitri- ja pagariäris tootmisjuht. «Presidendi lauale minevad suupisted teeme selle ettevõtte Viimsi tsehhis. Valmistame 1200 magusat suupistet ehk šokolaadiglasuuriga biskviidi ja aedmarja moosiga kihilist küpsist,» sõnas ta. Kõik kasutatav on naturaalne ja kodumaine. Eestist on pärit aedmarjamoos, munad ja jahugi. Küpsetise lustakas nimi on «Lilleke paekalda tükikese peal». «Küpsis on ju ka kihiline nagu paekallas,» selgitas Vendla.

«Olen nädalas kaks päeva ametis Olustveres ning ülejäänud aja Violias. Olustverest ei raatsi sugugi lahkuda, kolleegid on suurepärased, töötingimused väga head ja ülimoodsad. Kui 2000. aastal käisime kolleegiga Moskvas Eesti saatkonna vastuvõtulauda tegemas, tuli sissesaamiseks kasutada elektroonilist kaarti. Nüüd on Olustveres samasugune kaardisüsteem. Astud sisse, tuled lähevad põlema ja kustuvad ise liikumisele reageerides,» sõnas ta.

Vendla lisas, et samasuguseid ülimoodsaid ja väga mõnusaid lahendusi on Olustveres palju. Osaühingust Violia Team kõneldes ütles ta veel, et see on kondiitri ja pagariäri, mis valmistab pulmatorte, ettetellitud lastetorte, sünnipäevatorte, vigurtorte, 3D torte ja kringleid. «Küpsetiste valmistamiseks kasutame pärmi, kergitame nagu vanal ajal ja kõik on naturaalne,» kõneles ta.

«Kes teeb, see jõuab,» kommenteeris Elli Vendla kahel kohal töötamist. «Elu on liiga lühike, et seda raisata, aga piisavalt pikk selleks, et unistused teoks saaks. Elu tuleb ise huvitavaks teha. Oleme Olustvere kooli meeskonnaga Eesti toitu tutvustanud viis aastat Prantsusmaal ja kolm aastat Saksamaal. Ka sellel aastal läheme 5. märtsil Saksamaa korraldaja kutsel Plaueni messile.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles