Viljandlased vallatlevad poriste nõlvade vahel lumel

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki kõikjal valitsevad vesised ja porised olud, on selle kõige keskel Männimäel Viljandi lumepargis võimalik lumerõõme maitsta. Seal peetakse kogu pere talvespordipäeva, millega soovitatakse süstida rahvasse mäesuusaindu.

Festivalisari nimega «Vallatud nõlvad» reisib ringi mööda Eesti suusakeskusi ning Viljandis toimub esmakordselt. Sarja korraldava samanimelise mittetulundusühingu asutaja ja juhatuse liikme Tõnu Valduri sõnutsi tahetakse talispordipäevadega juhtida tähelepanu Eesti lumeparkidele ja mäesuusatamisele. «Väga paljud inimesed käivad koos lastega suusatamas Kesk-Euroopa mägedes. Meie soovime tõestada, et ka Eestis saab mäesuusatamist harrastada,» selgitas ta.

Päeva üks põnevamaid sündmusi on kell 10 alanud Alexela noorte alpisari. Selles mäesuusasarjas võtavad mõõtu U10 ja U12 vanuseklassi esindajad. Noored mäesuusatajad näitavad oma oskusi nelja tunni vältel ning pärast seda saavad end rajal proovile panna ka teised huvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles