Olustvere õpetaja hoolitseb presidendi külaliste toidulaua eest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Egon Valdaru
Copy
Olustvere kooli õpetaja Elli Vendla tööhoos
Olustvere kooli õpetaja Elli Vendla tööhoos Foto: Elmo Riig / Sakala

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli toiduvalmistamise õpetaja Elli Vendla on üks nendest, kes annab tänavu oma panuse presidendi külaliste toidulaua valmimisse.

25 aastat Olustveres õpetanud Vendla on viimased aastad olnud ka kondiitri- ja pagariäri Violia Team tootmisjuht. «Presidendi lauale minevad suupisted teeme selle ettevõtte Viimsi tsehhis. Valmistame 1200 magusat suupistet ehk šokolaadiglasuuriga biskviidi ja aedmarjamoosiga kihilist küpsist,» sõnas ta. Kõik kasutatav on naturaalne ja kodumaine. Eestist on pärit aedmarjamoos, munad ja jahugi. Küpsetise lustakas nimi on «Lilleke paekalda tükikese peal». «Küpsis on ju ka kihiline nagu paekallas,» selgitas Vendla.

«Olen nädalas kaks päeva ametis Olustveres ning ülejäänud aja Violias. Olustverest ei raatsi sugugi lahkuda, kolleegid on suurepärased, töötingimused väga head ja ülimoodsad. Kui 2000. aastal käisime kolleegiga Moskvas Eesti saatkonna vastuvõtulauda tegemas, tuli sissesaamiseks kasutada elektroonilist kaarti. Nüüd on Olustveres samasugune kaardisüsteem. Astud sisse, tuled lähevad põlema ja kustuvad ise liikumisele reageerides,» sõnas ta.

Tagasi üles