Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli toiduvalmistamise õpetaja Elli Vendla on üks nendest, kes annab tänavu oma panuse presidendi külaliste toidulaua valmimisse.
Tellijale
Olustvere õpetaja hoolitseb presidendi külaliste toidulaua eest
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25 aastat Olustveres õpetanud Vendla on viimased aastad olnud ka kondiitri- ja pagariäri Violia Team tootmisjuht. «Presidendi lauale minevad suupisted teeme selle ettevõtte Viimsi tsehhis. Valmistame 1200 magusat suupistet ehk šokolaadiglasuuriga biskviidi ja aedmarjamoosiga kihilist küpsist,» sõnas ta. Kõik kasutatav on naturaalne ja kodumaine. Eestist on pärit aedmarjamoos, munad ja jahugi. Küpsetise lustakas nimi on «Lilleke paekalda tükikese peal». «Küpsis on ju ka kihiline nagu paekallas,» selgitas Vendla.