Mihkel Ronimois tegi Tartus kõva sõidu

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Ronimois
Mihkel Ronimois Foto: Elmo Riig / Sakala

29. mail Tartus peetud jalgratturite UCI Europe Touri 1.1 kategooria proffide võidusõidul Tartu GP-l teenis Viljandi rattaklubi kasvandik Mihkel Ronimois kõrge 35. koha.


Eesti U-23 koondise rivistuses startinud Ronimois lõpetas 187,5-kilomeetrise võistluse ajaga 4:34.01. Sõidu võitis Eesti koondise särgis pedaalinud Tanel Kangert. Võitja aeg 4:27.46 andis talle keskmiseks sõidukiiruseks 42,01 kilomeetrit tunnis.

Võistlusel oli neljast profimeeskonnast ja kaheksast rahvuskoondisest stardis ligi sada jalgratturit. Sõidu otsustavad hetked jõudsid kätte seitsmendal ringil, kui teistel pääses eest kolm meest, nende seas ka hilisem võitja Tanel Kangert.

Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni sõnul ei alustanud Mihkel Ronimois kõige teravamalt. «Olime eesmärgiks seadnud võistlus lõpuni sõita ja ajalimiiti mahtuda,» selgitas treener, kelle selgitust mööda see eelmisel aastal Viljandi sõitjal ei õnnestunud.

Mihkel Ronimoisi kinnitust mööda oli võistlus raske, sest elukutselistega võidu kihutamine on tavapärasest sõidust sootuks teist laadi katsumus.

«Oma sõnul pidi ta rahulikuma alguse tõttu hiljem ülikõvasti tööd tegema, et peagruppi tagasi jõuda ja sinna püsima jääda,» vahendas Marek Johanson sõitja kommentaare. «Ainsad sõnad, mis väsinud, aga õnnelik Mihkel pärast finišit lausus olid «Läbi nagu Läti raha»,» meenutas Johanson.

Raske sõidu suutis lõpetada ainult 45 meest. Mihkel Ronimois on esimene Viljandi klubi rattur, kes on selle sõidu Eesti koondise ridades edukalt lõpetanud. Marek Johansoni kinnitust mööda on see noorele jalgratturile kahe varasema Eesti meistrivõistluste medali kõrval üks märkimisväärsemaid tulemusi sportlaseteel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles