SmartPOST avas Viljandis uudse pakiautomaadi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi ettevõttes Cleveron toodetavat pakirobotit PackRobot on avalikesse hoonetesse lihtsam paigutada kui seni kasutusel olevaid automaate, sest see vajab vähem põrandapinda.
Viljandi ettevõttes Cleveron toodetavat pakirobotit PackRobot on avalikesse hoonetesse lihtsam paigutada kui seni kasutusel olevaid automaate, sest see vajab vähem põrandapinda. Foto: Smartpost

Logistikaettevõte Itella SmartPOST avas Viljandis uudse PackRoboti pakiautomaadi, mis vajab sama pakimahu juures senisest neli korda vähem põrandapinda. Pakkide saatmine ja vastuvõtmine käib ühe luugi kaudu.

Maksimarketis avatud pakiautomaat on mõeldud eraisikutele. Ärikliendid saavad kasutada kõiki juba varem töötavaid siniseid automaate.

SmartPOSTi seni kasutusel olevatest pakiautomaatidest eristab PackRobotit paki saatmise ja vastuvõtmise suurem mugavus. «Kõik vajalikud tegevused saab uue automaadi juures tehtud ühest kohast. Enam ei ole vaja liikuda eemal avaneva ukse juurde, pakirobot väljastab ja võtab paki vastu kasutajakonsooli juures asuvast luugist,» selgitas SmartPOSTi tegevjuht Risto Eelmaa.

Uuendusena on PackRobotiga võimalik eraldi saata XS mõõdus pakke, maksimaalse suurusega 7,5 x 17 x 26 cm (kõrgus x laius x sügavus). Kõige suuremaid XL pakke uue PackRobotiga saata ei saa.

Esimese pakiroboti asukohaks valiti Viljandi, sest see on SmartPOSTi ja automaadi välja töötanud ettevõtte Cleveron sünnilinn. Eelmaa sõnul ei tähenda uue tehnoloogia kasutuselevõtt aga seda, et seni hästi töötavad vanad pakiautomaadid välja vahetatakse.

«Jälgime Viljandis suure huviga, kuidas inimesed uue lahenduse vastu võtavad. Kogume kasutajatelt tagasisidet, mille põhjal parandame tulevikus automaadi funktsionaalsust ja otsustame, kui laialt selle Eestis kasutusele võtame,» lisas Risto Eelmaa.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles