Inimese pähe ja hinge piiluv arst saab kõrge tunnustuse

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neuroloog Viktor Brin suhtus kõigisse patsientidesse ühtemoodi. "Nii nagu seda on teinud minu ametivennad kuue tuhande aasta jooksul," ütles ta sellepeale ise.
Neuroloog Viktor Brin suhtus kõigisse patsientidesse ühtemoodi. "Nii nagu seda on teinud minu ametivennad kuue tuhande aasta jooksul," ütles ta sellepeale ise. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna saab Viljandimaa vapimärgi mees, kelle igapäevased tööriistad on haamer ja nõel. Need lihtsad asjad aitavad neuroloog Viktor Brinil jõuda jälile ajus toimuvale. Inimesi on aga arstil paremini mõista aidanud ilukirjandus.

Närvihaigustele spetsialiseerunud Viktor Brin on tagasihoidlik arst, kes kuuldes ajakirjaniku soovist temast lugu teha, pidas seda ebavajalikuks. Veenmise peale ta siiski leebus ja ütles, et ta on majas. Majaks on Viljandi haigla, kus ta töötab juba 44. aastat.

Viktor Brini esitas maavalitsusele vapimärgi kandidaadiks kümmekond eri eluala esindajat. 12 esitatud kandidaadi seas oli veel teinegi arst – radioloog Feliks Keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles