Riiklik ilmateenistus liikus sotsiaalmeediasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühismeediakanalitest konkurentsitult kõige enam kasutatakse Eestis tööotsinguil Facebooki.
Ühismeediakanalitest konkurentsitult kõige enam kasutatakse Eestis tööotsinguil Facebooki. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigi ilmateenistus avas Facebookis oma lehe, et värsked ilmaprognoosid ja -hoiatused oleks kõigile sotsiaalmeedia kasutajaile kiiresti ja mugavalt kättesaadavad.

Ilmateenistuse Facebooki lehelt saab lugeda värskeimate ilmaprognooside ja -hoiatuste kohta. Lisaks saavad ilmahuvilised põnevat lugemist ilmastikunähtuste ja nende tekkepõhjuste kohta ning tutvustatakse, kuidas ilmateenistus töötab.

Mais tähistab ilmateenistus väärikat 95. aastapäeva ning sel puhul vaadatakse, mida huvitavat on peaaegu sajandi jooksul Eesti ilmaloos juhtunud. Järgemööda tutvustatakse Facebooki lehel ka ilma- ja hüdroloogiajaamu, mida on 108 üle Eesti. Ilmateenistusest saavad ilmainfot lennundus- ja laevandusettevõtted, kelle tegevuses mängib ilm suurt rolli. Samuti on tähtsal kohal koostöö teiste riigiasutustega, eriti ekstreemsete ilmaolude korral.

Riigi ilmateenistus kuulub eelmise aasta 1. juunist keskkonnaagentuuri, mis moodustati Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) ja keskkonnateabe keskuse liitmisel.

Riigi Ilmateenistus koostab ilmaprognoose ja –hoiatusi ning tagab nende edastamise ja kättesaadavuse. Koostöö erinevate asutuste ja portaalidega toimub ka Facebookis, tänu millele saavad lehe jälgijad rohkem ja kiiremat infot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles