Sillaremont sulges Kuudeküla tee

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid soovitavad kuumal ajal jätta keskpäevane aeg puhkamiseks.
Arstid soovitavad kuumal ajal jätta keskpäevane aeg puhkamiseks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Esmaspäevast on Viiratsi vallas läbisõiduks suletud Kuudeküla tee, sest käsil on samanimelise silla remont.

Üle Tänassilma jõe viiv sild asub Tartu maanteest paarsada meetrit eemal. Seda mööda näiteks Põltsamaale sõita tahtjad peavad tegema ajutiste viitade järgi Viljandi kaudu tiiru. Eile leidsid töömehed siiski võimaluse mõni sõiduk ka otse läbi töötandri lasta.

Remont ühes ettevalmistustöödega algas kaks nädalat tagasi. Lääne regionaalse maanteeameti peaspetsialist Allan Allik ütles, et nüüdsest pääsevad üle remonditava silla vaid jalakäijad.

«Selline olukord kestab kõige kauem remondi lõpuni ehk 30. septembrini, aga usun, et liiklus avatakse siiski varem,» lausus ta.

Remondi järel peab Kuudeküla sild taas vett, kõnnitee osa kaob ja selle võrra laieneb sõidutee osa 7 meetrilt 9,2 meetrile. Jalakäijad pääsevad endiselt sillast üle, nendele eraldatakse teeosa valge joonega.

Kuudeküla silda remondib osaühing Tavt ning töö läheb maanteeametile maksma üle 2,1 miljoni krooni. 1970. aastal valminud silda varem remonditud ei ole.

Allan Allik lisas, et tänavu ootab uuenduskuur veel kahte silda. Juuni lõpul võtab osaühing Tavt ette Kõo ja Kolga-Jaani vahel asuva Venevere silla. Lähemal ajal hakkab maan­teeamet ehitajat otsima Kolga-Jaani ja Oiu vahel asuva 4,6 meetri pikkuse Pissi silla remondiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles