Abja kool mälestab oma olümpiasportlast

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Külvet
Valter Külvet Foto: Endel Veliste (Sakala arhiiv)

Abja gümnaasium korraldab reedel endise olümpiasportlase Valter Külveti mälestuspäeva, millesse mahub nii võistlusi kui ettekandeid.

Mälestuspäeval on lubanud osaleda Eesti spordimuuseumi, Tartu ülikooli ning Eesti kergejõustiku liidu esindajad. Meenutatakse Valter Külveti tegemisi ning arutletakse Eesti noortespordi arengu üle.

Kaks tundi pärast mälestuspäeva algust, kell 14 algavad Abja spordihoones jooksuvõistlused 50 meetri distantsil. Võisteldakse nii tava- kui tõkkesprindis.

Mitmevõistleja Valter Külvet sündis 19. veebruar 1964 Õisus ning langes 1998. aasta juulis röövmõrva ohvriks. Külvet lõpetas 1982. aastal Abja keskkooli ning 1995. aastal Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna.

Juba 14-aastaselt tuli ta Nõukogude Liidu noortemeistriks kaheksavõistluses. 1983. aastal krooniti ta kümnevõistluses Euroopa juunioride meistriks, 1985. aastal võitis ta universiaadilt hõbemedali ning 1987. aastal tuli ta Nõukogude Liidu meistriks.

Külveti isiklik rekord kümnevõistluses oli 1988. aastal Minskis saavutatud 8506 punkti, mis püsis Eesti rekordina 1995. aasta maini, mil Erki Nool kogus Götzises 8575 punkti.

1988. aastal võistles Külvet Souli olümpiamängudel. Ta kogus esimesel päeval 4037 punkti, kuid katkestas jalavigastuse tõttu teise päeva avaala järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles