Ajaloolise maja hind kukkus aastaga poole miljoni võrra

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitseameti arvates võiks see hoone olla Viljandi vanalinna pärl. Paraku on see juba aastaid lagunenud ning muutunud üheks Viljandi häbiplekiks.
Muinsuskaitseameti arvates võiks see hoone olla Viljandi vanalinna pärl. Paraku on see juba aastaid lagunenud ning muutunud üheks Viljandi häbiplekiks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui kohtutäitur eelmise suve hakul Viljandi vanalinnas Laidoneri platsi ääres asuva kunagise kultuurikooli hoone esimest korda oksjonile pani, oli selle alghind 650 000 eurot. Nüüd üritatab täitur seda müüa 135 000 euro eest.

Kümme päeva tagasi korraldas kohtutäitur Elin Vilippus Tallinnas juba kümnenda oksjoni, et nüüdseks Eestist lahkunud Virgo-Jürgen Runstückilt võlgade katteks ära võetud majale uut omanikku leida. Siis oli alghind 175 000 eurot, kuid ühtegi soovijat polnud.

Uus oksjon tuleb 18. märtsil ja siis on alghind 135 000 eurot. Ostja peab arvestama, et kinnistule on seatud hüpoteek kinnisvarahaldusfirma Adelan KVH vastu. Müügidokumentidest saab küll välja lugeda hüpoteegi suuruse, kuid tegelikku võlasummat neis ei kajastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles