Abja ujula – tehtud!

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed, kes pärast pidulikku avamist 25 meetri pikkusesse basseini hullama läksid, olid Abja gümnaasiumi neljanda klassi õpilased.
Esimesed, kes pärast pidulikku avamist 25 meetri pikkusesse basseini hullama läksid, olid Abja gümnaasiumi neljanda klassi õpilased. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Olgu see ujula meile kõigile rõõmuks ja terviseks. Lõikame!» lausus Abja vallavanem Peeter Rahnel. Ja tehtud see oligi. Abja gümnaasiumil on nüüd ujula.

Lindilõikamise hetkele eelnes muidugi pikk lugu. Õigupoolest tehti koolilastele ujumiskoha ehitamisega algust juba siis, kui praegu pensionieas Abja valla aukodanik Enno Liiber oli noor mees. See oli kuuekümnendate lõpul.

Seda, kuidas ta toona basseini ehitamises osales, meenutas Liiber eile ujula avamisele tulnud paarisaja inimese ees. «Sellel oli ainult üks viga – see ei pidanud vett,» lausus ta toonase rajatise kohta muheldes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles