Juhtkiri: Suvi saabub puhkusega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MADIS LUIK/SAKALA

Ehkki kalendri järgi jõuab Eestisse suvi alles juuni lõpul, on paljud eestlased veendunud, et suvi algab täna, 1. juunil. Eks ole ju palju toredaid märke, mis seda arvamust kinnitavad. Näiteks oleme harjunud, et vähemalt põhikoolis käijatel saab kooliaasta ümber juuni esimestel päevadel.


Täna kell 9 võtab Viljandi järve ääres koha sisse osaühingu Articard Security rannavalvur ning kell 11 alustab valvur tööd Paala järve ääres. Praegu pole küll häid suvitusilmu ja ehituski on rannas alles poole peal, kuid lootust, et suvi tuleb soe, võib välja lugeda ka rannavalvuri ilmumisest.

Hiljutine sotsioloogiline uuring näitas, et tänavu puhkavad Eesti töötajad varasemast vähem.

Koguni kolmandik tööl käivatest inimestest väitis,
et sel suvel nad puhkust võtta ei saa. Ülejäänud kahest kolmandikust kavatseb suurem osa puhata juulis.

Paar varasemat aastat on näidanud, et suvel puhkavad inimesed jäävad enamasti kodumaale. Eestlased kujutavad mõnusat puhkust ette eri moodi: mõni eelistab suvekodus peenramaal kõpitseda ja aiasaadusi purki pista, mõni tahab nautida rannamelu ja rahvapidusid, mõni reisib mööda kaunist kodumaad, mõni ihkab aga heita puude vilus võrkkiike ja vaikselt raamatut lugeda. Enamasti on meie unistused üpris lihtsad, ent keset toimekat tööpäeva võivad need näida ometi kättesaamatult kaugena.

Kergema ja suvisema hingamise toob kaasa ka see, kui koolilapsed saavad koju jääda. Nii mõnigi pere võidab endale tunnikese magusat hommikuund. Ühest küljest jääb hoolt vähemaks paljudel lapsevanematel, teisalt võib lapse omapäi olek kujuneda perele proovikiviks. On vana tõde, et igavlevate noorte peas sünnib pahatihti halbu mõtteid. Seega jääb soovida kõigile peagi vaheajale pääsevaile lastele sisukat suve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles