Viljandimaa õpilased kogusid ligi 19 000 küünlaümbrist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjasid küünlatopse võib vedelda kõikjal. See foto on tehtud mullu Reinu teel.
Tühjasid küünlatopse võib vedelda kõikjal. See foto on tehtud mullu Reinu teel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti koolide õpilased kogusid kolm kuud vältanud võistluse käigus kokku 766 255 tühjakspõlenud teeküünalde alumiiniumümbrist kogukaaluga üle tonni. Viljandi maakonnast võttis aktsioonist osa 106 õpilast, kes kogusid kokku 18 845 küünlaümbrist.

Jäätmekäitleja Kuusakoski eestvedamisel aset leidnud võistlusel «Küünlaümbriste jaht» said üldarvestuses parima tulemuse Kilingi-Nõmme gümnaasiumi IV-b klassi õpilased, kelle lõpptulemuseks jäi 15 840 ümbrist kogukaaluga üle 17 kilogrammi. Teise koha võttis Türi põhikooli II-a klass 14 950 ümbrisega ning napilt kolmandaks jäi Väike-Maarja gümnaasiumi VI klass 14 855 ümbrisega.

Kuusakoski brändijuhi Mari-Liis Kallismaa sõnul propageeritakse aktsiooniga keskkonnasäästlikku käitumist ning selgitatakse noorema astme kooliõpilastele taaskasutuse ja jäätmete sorteerimise vajalikkust.

«Alumiiniumist teeküünlaalused ei lagune prügimäel või looduses mitte kunagi ning aktsiooni käigus kogutud üle tuhande kilogrammi ümbriseid on juba tähelepanuväärt panus looduse säästmisesse,» lausus Kallismaa.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles