Kaspar Taimsoo: oleme heas võitlusvalmiduses

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo
Kaspar Taimsoo Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sloveenias Bledis sõudmise maailmakarikavõistluste avaetapil meeste paarisaerulisel kahepaadil kolmandana lõpetanud Kaspar Taimsoo ja Allar Raja tõestasid, et püsivad endiselt tippkonkurentsis.


Paatkonna viljandlasest liige Kaspar Taimsoo võttis võistluste esimese etapi kokku sõnaga «huvitav».

«Muude asjade ja nüanssidega oli nii palju sekeldamist, et sõudmine kippus tagaplaanile jääma,» lisas ta selgituse.

Eelsõidus jäid Kaspar Taimsoo ja Allar Raja kolmandaks, finaalipääsu tagasid nad endale lohutussõidu teise tulemusega ning pühapäeval aset leidnud finaalis võitlesid nad end kahe Inglismaa paatkonna järel kolmandaks.

Ajaga 6.26,71 võitsid Matthew Wells ja Marcus Bateman ning ajaga 6.27,78 olid teised William Lucas ja Sam Townsend. Eestlased finišeerusid ajaga 6.28,19. Koha esikolmikus tagasid nad tugeva lõpuspurdiga — veel 500 meetrit enne finišit olid nad viiendad.

Kui eelsõidus võistlesid Raja ja Taimsoo uue paadiga, siis lohutussõidus nad enam katsetada ei tahtnud ning võtsid kasutusele mullu neile edu toonud aluse.

«Ehkki uus paat vanast märkimisväärselt ei erinenud, liikuma me seda seda ei saanud,» tunnistas Taimsoo. «Probleem oli raskuskeskmes: istusime selle paadiga vee peal harjumatult kõrgel.»

Valitsevad Euroopa meistrid andsid neile sobimatuks osutunud paadi tootjafirmale tagasi, õigemini vahetas too selle teise vastu.

«Täna paneme uue paadi kokku ja esimesel võimalusel läheme seda proovima,» rääkis Kaspar Taimsoo esmaspäeval.

Hooaja algul peetud koondise katsevõistlustel Allar Raja ja Kaspar Taimsoo paariskahesel kuigi häid tulemusi ei näidanud ning sõudmisringkondades oli jutuks, kas mullu maailmameistrivõistlustel pronksi teeninud paatkonnal on ikka otstarbekas jätkata.

Taimsoo nentis aga, et asi polnud kehvas sportlikus vormis, vaid psühholoogilistes probleemides: kevadel jättis ta hüvasti endale väga lähedase vanaemaga.

«Katsevõistluste järel tehtud sportlikud testid kinnitasid, et olen heas vormis. Olin lihtsalt emotsionaalselt liimist lahti ega suutnud sõudmisele korralikult keskenduda.»

Praegu keskenduvad Allar Raja ja Kaspar Taimsoo eeloleval nädalavahetusel peetavaks Moskva regatiks ning seejärel tuleb maailmakarikavõistluste teine etapp Saksamaal.

«Oleme heas võitlusvalmiduses,» kinnitas Taimsoo.
Üks alanud hooaja tähtsamaid sihte on Rajal ja Taimsool sügisel peetavad maailmameistrivõistlused ning kindlasti ihkavad nad kaitsta oma mullu võidetud Euroopa meistri tiitlit.

«Tänavu on Euroopa tiitlivõistlustel tublisti tugevam konkurents, sest need peetakse enne maailmameistrivõistlusi,» lausus Taimsoo.

Euroopa meistrivõistlused leiavad aset 10.—12. septembrini Portugalis ning maailmameistrivõistlused 31. oktoobrist 7. novembrini Uus-Meremaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles