Teatrid ja võim kohtusid palliplatsil

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gert Kiiler

Sel nädalavahetusel Viljandis peetud 41. Eesti teatrite spartakiaadi osana oli kavas jalgpallilahing, kus Eesti teatrite koondise vastane oli Viljandimaa omavalitsuste liidu koondis.


Pühapäeva õhtul kella seitsmeks staadionile tulnud tribüünitäis publikut ei pidanud pettuma, sest sõprusmatšis jagus pinget viimaste hetkedeni ja võitja selgitamiseks läks vaja penalteid.

Kohtumise esimesed 25 minutit väravaid ei toonud, teisel poolajal aga kõik muutus.

Esimesena jõudis sihile teatrite koondis: endine ugalalane Juss Haasma realiseeris Draamateatri näitleja Märt Avandi suurepärase söödu. Ja ei läinud väga palju aega mööda, kui omavalitsuste liidu koondise väravavaht Mati Jürisson pidi nahkkera teist korda oma selja tagant välja koukima. Seekord oli täpne Tambet Tuisk teatrist NO99.

Kas aga lasi teatrirahvas ennast eduseisust uinutada või hakkas tal lihtsalt jõud raugema, igatahes mõni minut hiljem nõelas teravalt vastu käsipallurist õpetaja Marko Koks. Seekord näitas ta oma osavust jalgadega ja teatrirahva väravas seisnud Rasmus Kaljujärv oligi üle mängitud.

Mõni minut enne mänguaja lõppu oli Koks taas kiire ja täpne, viigiväravast ei päästnud teatrirahvast isegi Kaljujärve stiilne hüpe.

Järgnenud penaltiseerias eksisid mõlemad meeskonnad korra, kuid otsustavaks sai Marko Koksi löök, mille Rasmus Kaljujärv tõrjus. Seega läks 6:5 võit väljakutsujale, teatrite koondisele.

Kui jalgpallivõistlusele olid oodatud kõik huvilised, siis isekeskis katsusid teatrid pühapäeval ja esmaspäeval jõudu veel mitmel alal. Sammuli puhkekeskuses peeti võrkpalli-, petangi-, mälumängu- ja teatevõistlusi ning heideti saabast.

Läbi aegade on aga teatrite spartakiaadi tähtsaimaks võistluseks olnud korvpall, kus tänavu õnnestus vist esimest korda spartakiaadi ajaloos Ugala teatril kõik vastased alistada. Finaalis saadi lisaajal jagu VAT-Teatrist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles