Täiskasvanud õppijad väärivad tunnustust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Männiste
Tiiu Männiste Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa täiskasvanud õppija nädala (TÕN) korraldamise tugigrupp ootab taas kandidaate, keda sügiseste ürituste ajal tunnustada.


Igal aastal selgitatakse täiskasvanud õppija nädalal välja aasta parim koolitaja, õppija, koolitussõbralik ettevõtja ja omavalitsus.

Tänavusi maakondlikke kandidaate saavad inimesed esitada 15. juunini ning selleks on kaks moodust. Esimene võimalus on täita Wordi dokument ja saata see meilitsi kas Viljandimaa täiskasvanud õppija nädala koordinaatorile Tiiu Männistele (tiiu@kultuur.edu.ee) või Eesti täiskasvanute koolitajate assotsiatsioonile (andras@andras.ee).

Teine variant on esitada kandidaat veebikeskkonna kaudu. Tunnustamise reglemendi, Wordi dokumendi ja veebis esitamise võimaluse leiab huviline aadressil www.andras.ee.

Täiskasvanud õppija nädal leiab aset 8.—15. oktoobrini. Kõik täiskasvanud saavad siis osaleda üritustel või algatada ise põnevaid tegemisi. Seekordse nädala moto on «Õppimine seob põlvkondi».

Tiiu Männiste sõnul on TÕN-i Viljandimaa tugigrupil valminud põnev kava, milles leiduvatele üritustele oodatakse nii noori kui vanu. Plaanis on kaks ürituste suunda, mis kannavad pealkirju «Muna õpetab kana» ja «Meistrid, sellid, õpipoisid.»

Esimesse neist kaasatakse maakonna huvikoolid, kus õpilased juhendavad täiskasvanuid mitmesugustes huvitegevustes. Teises tutvustatakse inimestele Viljandi ühendatud kutsekeskkooli ning Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppebaase ja töökodasid.

TÕN-i ajal on plaanis korraldada veel loodusteemalisi õpitubasid, näiteks on tulevase Viljandi keskkonnahariduse keskuse ruumides Jakobsoni tänav 42-a prügi sortimise ja taaskasutuse talgud.

Samal ajal on kõigis täiskasvanute taseme- ja huvikoolides avatud õpitoad, kuhu oodatakse samuti arvukalt osalejaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles