Kolm Sakala ajakirjanikku kandideerivad pressipreemiale

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti ajalehtede liidu (EALL) žürii valis tänaõhtusel koosolekul välja parima eelmisel aastal maakonnalehtedes ilmunud uudise, arvamuse ja olemusloo nominendid.

Uudise nominendid on Sten Mahov Sakalas ilmunud lugudega «Riigifirma teod võtavad ääremaalt töökohti», «President kritiseeris ametniku avaldust» ja «Elron hakkab Viljandis magamise eest maksma», Marko Suurmägi Sakalas mullu juulis ilmunud lugudega «Kaks liituva valla juhti said suure palgatõusu», «Kaduvate valdade juhtidele terendavad hüvitis ja uus amet» ja «Kevadine katteta palgatõus imes rahakoti sügiseks tühjaks» ning Jüri Saar Tartu Postimehes ilmunud lugudega «Arendaja omavolitses Supilinnas võõras aias», «Oa tänava maja heidab linna asjaajamisele varju» ja «Abilinnapea Raimond Tamm: «Rääkida maja täielikust lammutamisest pole kohane»».

Arvamuse nominendid on Margus Haav 23. augustil Sakalas ilmunud looga «Suu- ja sõnataudi vastu kadakasuitsust abi pole», Erik Kalda Põhjarannikus ilmunud looga «Ida-Virumaa ja tantsiv neeger» ja Raul Vinni Saarte Hääles ilmunud looga «Suure väina sild kui prohvet Maltsveti valge laev».

Olemusloo nominendid on Aime Jõgi Tartu Postimehes ilmunud looga sellest, kuidas ta koos fotograaf Margus Ansuga käis Lõuna-Eestis vaatamas, kes elavad kollaste akende taga, Tiia Linnard Põhjarannikus ilmunud looga «Hooldekodu vastutustundetult sõlmitud leping viis järeltulijad kohtusse» ja Silvi Lukjanov Järva Teatajas ilmunud looga «Elu meesteta külas».

Võitjad avalikustatakse 28. veebruaril Tallinnas Õpetajate majas pressipeol. Iga žanrikategooria parim maakonnalehe kirjutis saab 320 euro suuruse preemia.

Žürii tööd juhtis EALLi tegevjuht Mart Raudsaar. Žürii liikmed olid ajakirjanik Anvar Samost, Raplamaa Sõnumite peatoimetaja Tõnis Tõnisson, Ühinenud Ajalehtede peatoimetaja Eve Rohtla ja Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles