Päästeamet kutsub üles loovutama enda valduses olevat lõhkematerjali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igast plahvatusohtlikust esemest tuleks teavitada päästeameti demineerijaid numbril 112.
Igast plahvatusohtlikust esemest tuleks teavitada päästeameti demineerijaid numbril 112. Foto: Elmo Riig / Sakala


Päästeameti demineerijad on alates eelmise nädala esmaspäevast saanud üle Eesti korraldatava lõhkematerjali loovutamise kampaania käigus 16 väljakutset. Edaspidi võib kriminaalmenetlust kartmata teatada lõhkematerjalist ka kampaaniavälisel ajal.

Kokku on loovutatud 10,8 kilogrammi lõhkeainet, üle 120 detonaatori, lisaks lõhkepakette, mürske, granaate, miinipilduja miin ja muud plahvatusohtlikku.

Päästeameti lõhkematerjali loovutamise kampaania toimub juba viiendat korda. Seekordne kampaania kestab järgmise esmaspäevani. Mõni aeg tagasi muudeti seadust ning enda valduses olevat lõhkematerjali saab kriminaalmenetlust kartmata loovutada ka peale kampaania lõppu. Teadetele reageerivad demineerijad, mitte mingil juhul ei tohi inimesed lõhkematerjali ise liigutada või seda kusagile viia.

Päästeameti demineerimiskeskuse juht Arno Pugonen ütles, et iga inimeste käest kätte saadud plahvatusohtlik ese on töövõit. „Iga lõhkekeha kujutab endast ohtu, sest see on valmistatud tapmiseks ja suurte purustuste tekitamiseks. Vähimagi kahtluse korral, et kodus seisev kahtlane ese võib olla lõhkematerjal, tuleb helistada hädaabinumbril 112 ja sellest teada anda“, sõnas Pugonen.

Ainuüksi eelmisel aastal toimus päästeameti demineerimiskeskuse andmetel 8 plahvatust, milles sai viga 9 inimest. Kokku said demineerijad eelmisel aastal 1479 väljakutset, mille käigus tehti kahjutuks 3569 erinevat lõhkekeha, alustades käsigranaatidest ja lõpetades lennukipommidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles