Viktor Brin saab Viljandimaa vapimärgi

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Brin on Viljandi haiglas töötanud alates 1970ndast aastast, mil ta lõpetas arstiteaduskonna.
Viktor Brin on Viljandi haiglas töötanud alates 1970ndast aastast, mil ta lõpetas arstiteaduskonna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavanemale saabus kaksteist ettepanekut väärikate inimeste kohta, keda võiks tänavu  autasustada Viljandimaa vapimärgiga.  Komisjon otsustas neuroloog Viktor Brini kasuks.

Maavanem Lembit Kruuse ütles, et nõukogu tunnustab ja hindab vapimärgiga tööd, mida Viktor Brin on nelja aastakümne vältel Viljandimaa inimeste heaks teinud.

Ta lõpetas Tartu riikliku ülikooli arstiteaduskonna 1970. aastal ning on sellest ajast peale töötanud Viljandi haiglas arsti-neuroloogina.

Viljandimaa vapimärk  antakse kätte Viljandi maavanema, Viljandimaa omavalitsuste liidu esimehe ja Kaitseliidu Sakala maleva pealiku pidulikul vastuvõtul 21. veebruaril. Viktor Brini on tunnustatud ka IV järgu Punase Risti teenetemärgiga ning aastal 2009 pälvis ta Viljandi linna elutöö preemia.

Vapimärk on Viljandi maakonna kõrgeim autasu Viljandimaal alaliselt elavale inimesele, kes on oma töö ja tegevusega eriti silmapaistvalt kaasa aidanud maakonna arengule. Vapimärgi asutas Viljandi maavalitsus Eesti Vabariigi 85. aastapäeva auks. Seni on vapimärgiga autasustatuid kümme. Esimene vapimärk anti kodu-uurija Enno Piirile, eelmisel korral pälvis selle maakonna majanduselu arendaja Andres Veide.

Vapimärk on kuuest kuldsest viljapeast koosnev täht, mille peal on Viljandimaa vapp. See on valmistatud juveelihõbedast prooviga 925°. Viljapead on reljeefsed, kaetud puhta kullaga. Vapikilp ja kotkas on hõbedast, viimistletud läbipaistva kuumemaili ning kuldamisega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles