Autoliisingu turul annavad tooni keskealised mehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki Balti riikide liisinguandmete analüüsist selgub, et Eestis soetavad sõidukeid liisinguga peamiselt üle 45 aasta vanused mehed.
Swedbanki Balti riikide liisinguandmete analüüsist selgub, et Eestis soetavad sõidukeid liisinguga peamiselt üle 45 aasta vanused mehed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Swedbanki Balti riikide liisinguandmete analüüsist selgub, et Eestis soetavad sõidukeid liisinguga peamiselt üle 45 aasta vanused mehed, kelle sissetulek jääb vahemikku 500–1500 eurot kuus. Läti ja Leedu liisijad erinevad Eesti omadest nii vanuse kui sissetuleku poolest.

Analüüsi kohaselt oli mullu Eestis sõiduki liisinutest suurem osa üle 45-aastased, kes moodustasid kõikidest sõidukiliisijatest rohkem kui kolmandiku.

Leedus soetab uue auto tavaliselt üle 35-aastane ja kasutatud sõiduki 26–40-aastane. Lätis on Eestiga võrreldes rohkem 26–35-aastasi autoliisijaid.

Swedbanki erakliendi liisingu osakonnajuhataja Tarmo Ulla sõnul on Baltikumi turgudel erinevused ka uue auto liisinud inimeste igakuistes sissetulekutes. Kui Eesti uue auto liisija sissetulek jäi mullu enam kui pooltel juhtudest 500–1500 euro piiresse, siis Läti ja Leedu autoliisijate sissetulekud olid enamasti suuremad. Analüüsi kohaselt oli Lätis uusi autosid soetanud klientidest enam kui pooltel sissetulek 1000–2500 eurot. Leedus sai suurem hulk ehk kolmandik uute autode soetajaid palka rohkem kui 2500 eurot.

Samas näitab analüüs, et ka Eesti autoliisijate seas suureneb kõrgema sissetulekuga inimeste osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles